Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Gradul de absorbtie pentru POR a crescut la 29,56%

I.D. Finanţare /

Programul Operational Regional 2007-2013 (POR) a ajuns la un grad de absorbtie de 29,56%. Cresterea fata de sfarsitul lunii aprilie este de aproape 5 puncte procentuale si se datoreaza ultimelor plati efectuate de Comisia Europeana (CE).

Zilele trecute, serviciile CE au efectuat plata a circa 142 milioane de euro in contul acestui program, suma totala rambursata pana in prezent pentru POR ajungand la 1,1 miliarde euro. Platile reprezinta acceptul Comisiei pentru declaratiile de cheltuieli transmise de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), organismul care gestioneaza POR in Romania, in ultimele saptamani, aferente cererilor de rambursare autorizate si decontate de catre minister beneficiarilor.

Alte declaratii de cheltuieli, in suma de 90 milioane de euro, au fost lansate in aceasta luna de MDRAP in procesul intern de certificare, urmand sa ajunga la Comisia Europeana pentru procesare.

La aceasta data, rata platilor interne efectuate de minister catre beneficiari in cadrul POR este de 40%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional