Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Guvernul a restituit Consiliului Judetean Arad fondurile retrase

A.D. Finanţare /

Consiliul Judeţean Arad a primit inapoi doua milioane de lei, bani retrasi de Guvernul Ponta, in luna mai a acestui an. De asemenea, altor doua primarii din judet, Macea si Bata, le-au fost returnate fondurile retrase in primavara, urmand ca in perioada urmatoare sa fie returnati banii si altor administratii locale.

"Consiliul Judetean Arad a primit inapoi de la Guvern fonduri retrase in valoare de doua millioane de lei. Aceasta decizie a demonstrat ca masura de poprire a fondurilor nu a fost una intemeiata si ca banii au fost alocati in mod justificat. Vom face o rectificare de buget, pentru a cuprinde cele doua milioane de lei. Dupa aceasta rectificare vom stabili exact spre ce investitii vom orienta fondurile", a declarat presedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Iotcu.

Judetului Arad i s-au alocat fonduri de Cabinetul Ungureanu de peste 24,3 milioane de lei. Cele mai multe din primariile de orase au beneficiat de fonduri in suma de aproximativ 600.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor CJA, în cazul celorlalte administratii procedura este in curs de derulare.

Curtea Constitutionala a decis, la sesizarea Avocatului Poporului, ca textul din ordonanta de urgenta prin care se impunea restituirea banilor primiti de la cabinetul Ungureanu este neconstitutional.

Guvernul a decis sa ramburseze primariilor fonduri de 107,5 milioane de lei, bani alocati in acest an de Cabinetul Ungureanu, dar care, initial, au fost retrasi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional