Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Încep lucrările la proiectul "Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol"

D.I. Proiecte /

Încep lucrările la proiectul "Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol"

Primăria Municipiului Bucureşti a început, în data de 14 martie, lucrările de construire pentru organizarea de santier în vederea executării lucrărilor contractului "Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol", se arată într-un comunicat al instituţiei, remis Redacţiei.

Potrivit documentului, în cadrul acestui contract va fi posibilă realizarea unei staţii de epurare pentru întregul debit de ape uzate colectat în sistemul de canalizare al Municipiului Bucureşti, ape uzate provenite atât de pe raza municipiului, dar şi din alte localităţi învecinate din judeţul Ilfov, cât şi construcţia unui incinerator de nămol.

Primarul General, Gabriela Firea, a declarat: "În primul an de mandat am reuşit să deblocăm acest proiect vital pentru Capitală şi să semnâm contractul de lucrări după ce acesta fusese contestat în instanţă 4 ani de zile. În acest moment facem paşi concreţi pentru a putea demara efectiv lucrările. Extinderea staţiei de epurare de la Glina este o investiţie unică, realizată cu fonduri europene, care se situează în topul investiţiilor în infrastructura de mediu din România şi din Europa".

Reprezentanţii Primăriei afirmă că de implementarea acestei investiţii vor beneficia Municipiul Bucureşti şi alte localităţi din vecinătatea oraşului, incluse în Aglomerarea Bucureşti, prin considerarea aportului de ape uzate al acestor localităţi în debitele de dimensionare a Staţiei de Epurare a Apelor Uzate Glina Faza II. Aceste localităţi sunt: Glina, Popeşti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogoşoaia, Voluntari, Dobroeşti, Pantelimon, Cernica, Căldăraru, Tânganu precum şi Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Contractul de proiectare şi execuţie lucrări "Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol", parte a proiectului "Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta), în Municipiul Bucureşti - Etapa II" ", a fost semnat în data de 22 iunie 2017 între Municipiul Bucureşti şi Asocierea FCC Construccion, Aqualia Intech & Suez International SAS - lider de asocierea FCC Construccion.

Potrivit sursei citate, ordinul de începere a fost emis în data de 3 august 2017, iar durata de implementare a acestui contract este de 40 de luni (28 de luni proiectare şi execuţie şi 12 luni Perioada de Notificare a Defectelor).

Comunicatul mai informează că valoarea totală a proiectului este de 1.738.198.440 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă cofinanţată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 este de 874.695.929 lei, iar valoarea contractului de proiectare si execuţie "Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol" este de 505 965 000 lei, valoare fără TVA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional