Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Leonard Orban: Urmeaza sa se reia platile pe toate programele operationale

A.D. Finanţare /

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene.

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene.

Demersul Comisiei Europene de a relua rambursarea platilor efectuate pentru Programul Operational Regionalurmeaza sa fie continuat si pentru celelalte programe operationale "Este o chestiune doar de zile pentru reluarea platilor pe toate programele operationale. Mai sunt unele detalii tehnice de solutionat", a declarat Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene.

Domnia sa a subliniat ca pentru anul 2012 cheltuirea fondurilor europene va reprezenta unul dintre principalele instrumente pentru cresterea economica. Astfel, Leonard Orban isi propune ca anul viitor sa fie absorbite fonduri europene de cel putin 6 miliarde de euro (la nivelul tuturor programelor operationale).

De asemenea, domnul Orban a anuntat ca pregatirea pozitiei Romaniei vizand urmatorul exercitiu bugetar al Uniunii Europene, aferent intervalului 2014-2020, va incepe in prima parte a anului 2012. In acest sens, se afla in elaborare Cadrul Strategic de Dezvoltare a Romaniei. Acest document va orienta procesul de programare a investitiilor in 2014-2020.

"Bugetul pentru 2014-2020 reprezinta o oportunitate pentru Romania. Va trebui sa cheltuim cat mai multi bani si mai ales, sa ii cheltuim cat mai bine", a adaugat ministrul Orban.

Acest aspect este cu atat mai important avand in vedere intentia Comisiei Europene de a stabili conditionalitati suplimentare inainte si dupa acordarea finantarii nerambursabile. "Am constatat ca se aplica criterii care nu diferentiaza calitativ proiectele cu finantare europeana. Acest lucru trebuie schimbat, astfel incat sa ne orientam spre proiectele cele mai bune", considera Leonard Orban.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional