Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Locuinţă unifamilială p+1 etaj, la Corbeanca

F.A. Proiecte /

Locuinţă unifamilială p+1 etaj, la Corbeanca
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Locuinţa prezentată se află în satul Petreşti, Comuna Corbeanca, Judeţul Ilfov şi este oferită spre vânzare.

    Proiectul a fost realizat de S.C. DEF" ART S.R.L. - arhitect Felicia Popescu.

    Terenul pe care este ridicată construcţia are o suprafaţă de 287,43 mp.

    Parcela este situată într-o zonă în care sunt preconizate intervenţii importante în anii următori, de supralargire a străzilor existente sau de creare a unora noi.

    Suprafaţa construită 100,60 mp

    Suprafaţa desfăşurată 205,00 mp

    Suprafaţa utilă 163,25 mp

    P. O. T. propus 35,00 %

    C. U. T. propus 0,72

    Funcţiuni

    La parter, intrarea se face printr-un vestibul din care se pătrunde într-un hol amplu ce adăposteşte scara interioară, un grup sanitar şi o cămară mică. Din hol se accede într-o cameră de zi de 20 mp care dă spre locul de luat masa, deschis spre bucătărie. Sufrageria are ieşire spre terasă. Tot la parter se mai găseşte o încăpere în care se află centrala termică.

    Etajul este rezervat zonei de odihnă şi cuprinde trei dormitoare: unul matrimonial de 18,8 mp, cu acces la baie proprie, dressing şi ieşire pe un balcon; celelalte două dormitoare (de 14 mp şi, respectiv, de 16 mp) au acces la o baie, iar unul dintre ele şi la un balcon.

    Sistemul constructiv

    Construcţia a fost executată pe fundaţii continue cu tălpi de fundare de 60 cm x 80 cm, o structură în cadre cu grinzi, stâlpi şi planşee de 13 cm grosime din beton armat. Închiderile exterioare au fost realizate din zidă-rie de cărămidă de 30 cm grosime. Peste aceste zidării, cât şi pe elementele de structură din beton armat, s-a montat, la faţa exterioară, o termoizolaţie din polis-tiren extrudat de 5 cm grosime.

    Compartimentările interioare s-au făcut tot din cărămidă de 30 cm, 25 cm şi 15 cm sau din pereţi cu două feţe din gips-carton pe structură metalică uşoară.

    Finisajele interioare

    La interior pereţii au fost tencuiţi cu mortar de var - ciment M 25 T 2-3 cm grosime peste care s-a aplicat un placaj cu faianţă în băi şi bucătărie (pe o înălţime de 2,10 m). Tavanele au fost finisate similar, în încăperile în care nu erau prevăzute tavane false din gipscarton.

    Pardoselile interioare sunt din parchet lamelar în holul de etaj, scara spre etaj, living şi dormitoare şi cu gresie ceramică în holul de la parter, băi şi bucătărie. La bal-coane, pardoseala a fost executată din gresie ceramică mată de exterior pozată pe beton de pantă. Închiderile laterale au fost completate cu tâmplărie din P.V.C. şi geam termopan low-e la închideri de goluri - ferestre şi uşi de balcon.

    Finisajele exterioare

    Tencuielile exterioare au fost realizate cu mortar de ciment M 50 T, drişcuite fin, faţadele fiind zugravită cu vopsea pentru tencuieli decorative. Soclul a fost tencu-it cu praf de piatră.

    Acoperişul are o învelitoare din tabla, pe o şarpantă din lemn pe scaune cu panta 15° faţă de orizontală.

    Clădirea a fost dotată cu centrală termică proprie, cu tiraj forţat (combustibil gaze) pentru încălzire şi apă caldă menajeră. Utilităţi

    Construcţia a fost racordată la reţelele existente în zonă - respectiv energie electrică şi gaze. Scurgerea apelor meteorice se realizează în incintă. Pentru reţeaua de apă s-a realizat un puţ cu o adâncime de 25,00 m care deserveşte întreaga gospodărie iar canalizarea se realizează prin colectarea apelor menajere într-un bazin vidanjabil etanş - o cuvă din beton armat, hidroizolată la exterior, amplasată pe un radier general, prevăzută cu o gură de curăţire.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional