Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Ministerul Economiei accelereaza viteza de absorbtie a fondurilor europene

A.D. Finanţare /

Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) a inregistrat mari probleme si intarzieri in implementare, avand peste 4.500 proiecte neevaluate si alte aproape 500 de proiecte in etapa de contractare. Numai acestea din urma sunt proiecte cu o valoare ce depaseste 2,4 miliarde de euro, a rezultat in urma auditului realizat de actuala conducere a Ministerul Economiei asupra rezultatelor programului.

In contextul preocuparilor privind cresterea imediata a gradului de absorbtie a fondurilor europene, actuala conducere a Ministerului Economiei, a adoptat masuri menite sa deblocheze activitatea Autoritatii de Management pentru POS CCE. Astfel, in primele 56 de zile de la preluarea mandatului de catre noua conducere, au fost semnate 45 de contracte in valoare de aproape 320,9 milioane euro si au fost rambursate 34 milioane euro.

Pentru a accelera absorbtia de fonduri europene si a usura accesul beneficiarilor la schemele de finantare, Ministerul a luat o serie de masuri, aflate in prezent in implementare, precum: crearea unei structuri de verificare a procedurilor de achizitii publice, simplificarea procedurii de verificare a cererilor de rambursare si crearea manualului beneficiarului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional