Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Ministerul Mediului a finantat 360 de proiecte de prevenire a inundatiilor in acest an

I.D. Finanţare /

Ministerul Mediului si Padurilor a alocat in acest an 992,57 milioane lei pentru finantarea a 360 de investitii in lucrarile de prevenire si inlaturare a efectelor inundatiilor, potrivit bilantul ministerului pe anul 2011.

Tot pentru infrastructura de aparare impotriva inundatiilor, in cursul anului 2011 au fost semnate si doua contracte de finantare prin Programul Operational Sectorial Mediu, cu o valoare totala de peste 300 de milioane lei. "Putem spune, fara rezerve, ca in ultimii 2 ani s-au alocat cele mai mari resurse financiare din ultimii 20 ani pentru punerea in siguranta a lucrarilor de aparare existente, avariate de viiturile din anii anteriori si pentru unele lucrari noi in zonele cele mai critice", a tinut sa precizeze László Borbély, ministrul Mediului si Padurilor.

In ceea ce priveste Casa Verde pentru persoane fizice, László Borbély a anuntat ca "programul s-a dovedit a fi un succes, in ciuda opiniilor unora, atunci cand l-am pornit, ca nu va avea impact in randul cetatenilor. in anul 2011 au fost aprobate 16.146 de dosare din cele depuse in 2010, in valoare totala de 97,17 milioane lei, iar in 2011 au fost depuse alte 23.938 de dosare. Vom continua acest program si anul viitor, cu sume importante", a mai spus ministrul Mediului si Padurilor.

Chiar daca 2011 a fost caracterizat de o crestere a numarului de proiecte aprobate gradul de absorbtie al fondurilor europene ramane nemultumitor. "Valoarea prefinantarii s-a majorat de 1,8 ori, in timp ce platile catre beneficiari au crescut de 3,7 ori", a declarat ministrul László Borbély.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional