Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Noi reglementari privind proiectele finantate prin PNDR

I.D. Finanţare /

Guvernul a aprobat, in sedinta din data de 26 ianuarie 2012, alocarile financiare actualizate pentru proiectele vizand dezvoltarea rurala cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) al Romaniei pentru perioada 2007-2013.

Actualizarea acestor alocari tine cont de cele mai recente modificari ale PNDR aprobate de Comisia Europeana, care prevad posibilitatea realocarii de fonduri intre masurile din cadrul altor axe sau al aceleeasi axe in scopul diminuarii sumelor de la masuri mai putin accesate si directionarea catre masuri cu o cerere ridicata sau catre noile masuri lansate.

Hotararea de Guvern aprobata astazi instituie, de asemenea, posibilitatea decontarii cheltuielilor de consultanta pentru intocmirea dosarului cererii de finantare integral, in cadrul unei singure transe de plata. Acest lucru se va putea face prin exceptie de la regula privind plata proportionala a cheltuielilor de consultanta si pentru managementul proiectului.

O alta modificare aprobata consta in reglementarea conditiilor in care Grupurile de Actiune Locala (GAL) pot obtine garantii bancare sau garantii echivalente, pentru acordarea de catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a avansului de 20% aferent costurilor de functionare, dobandirii de competente in conformitate cu noile prevederi ale PNDR aprobate de Comisia Europeana, asigurandu-se astfel si acestei categorii de beneficiari conditii de accesare a fondurilor comunitare similare cu ale celorlalte categorii de beneficiari ai PNDR.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional