Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Nou apel pentru infiintarea de centre de informare turistica

A.D. Finanţare /

Proiectele pentru infiintarea centrelor nationale de informare turistica pot accesa finantare nerambursabila in cadrul unei nou apel de proiecte al Programului Operational Regional (POR), au anuntat reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Noul apel de proiecte, cu depunere continua, va demara pe 12 martie. Beneficiarii finantarii sunt autoritatile publice locale. Valoarea cererii de finantare poate fi de maxim 330.000 de lei, in cazul proiectelor de dotare a centrelor nationale de informare si promovare turistica, respectiv de maxim 630.000 de lei, pentru proiectele care urmaresc constructia sau reabilitarea cladirilor care vor adaposti astfel de centre. Cererile de finantare si dosarele aferente se depun la Organismul Intermediar pentru Turism, reprezentat de Directia Gestionare Fonduri Europene din cadrul Ministerului.

Primul centru national de informare si promovare turistica finantat din fonduri europene a fost inaugurat saptamana trecuta la Suceava. Valoarea totală a proiectului afost de 1,74 milioane lei, din care 1,35 milioane de lei fonduri nerambursabile.

Operatiunea "Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica si dotarea acestora" beneficiaza de o alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013 de 20 milioane euro. In cadrul apelurilor anterioare de proiecte au fost depuse 31 de cereri de finantare. Pentru 4 dintre acestea, cu o valoare totala de 5,2 milioane de lei (din care 3,4 reprezinta finantare nerambursabila), au fost deja incheiate contractele de finantare. Alte 3 proiecte sunt in prezent îi contractare, 17 proiecte in diferite stadii de evaluare, restul de 7 proiecte fiind respinse sau retrase de solicitanti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional