Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Nu vor fi penalitati pentru cei ce nu au primit la timp fondurile europene

I.D. Finanţare /

Beneficiarii de fonduri UE vor fi scutiti de la plata penalitatilor pentru obligatiile fiscale neachitate la timp daca autoritatile care gestioneaza fondurile europene nu le-au platit in termenul legal sumele de care aveau dreptul. Prevederea este reglementata de Ordonanta de urgenta privind reglementarea unor masuri fiscale care a fost aprobata in sedinta de Guvern de ieri, 29 mai.

Beneficiarii de fonduri europene s-au confruntat cu blocaje financiare pentru ca in trecut nu au incasat la timp sumele cuvenite de la Autoritatile de Management, iar din aceast motiv au de achitat si penalitati si dobanzi penalizatoare catre bugetul de stat. Ca urmare a acestor blocaje financiare, Agentia Nationala de Adminsitrare Fiscala a iniţiat deja procedurile de executare silita impotriva unui numar mare de beneficiari aflati in aceasta situatie.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat:

"Decizia Guvernului Romaniei este extrem de importanta, va avea efecte mai mult decat pozitive pentru beneficiari, pentru partenerii lor de afaceri si pentru economie, si, in acelasi timp, demonstreaza angajamentul nostru ferm de a lua decizii exclusiv in favoarea beneficiarilor. Aceasta masura este una dintre cele mai importante pentru a contrabalansa efectele negative ale gestionarii defectuase a fondurilor europene in perioada 2009-2011, care au dus la presuspendarea platilor de catre Comisia Europeana pe patru programe operationale si au generat blocaje in fluxurile financiare ale beneficiarilor de fonduri europene."

Ca urmare a deficientelor aparute in utilizarea fondurilor europene in perioada 2009-2011, Comisia Europeana a presuspendat patru programe operationale: Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), Programul Operational Regional (POR), Programul Operational Sectorial Transport si Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Comisia a reluat in acest an platile pe doua programe operationale: POS DRU si POR.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional