Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Platile pe POS CCE au fost deblocate

I.D. Finanţare /

Platile aferente proiectelor derulate in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) au fost deblocate, potrivit unui anunt al Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Incepand de luni, 15 octombrie, s-a reluat decontarea sumelor catre beneficiarii programului. Valoarea toatala a platilor pentru perioada urmatoare se ridica la peste 29 milioane de euro.

Nicolae Rotileanu, secretar de stat responsabil cu gestionarea fondurilor europene in cadrul Ministerului Economiei, a declarat:

"Obiectivul general al POS CCE il constituie cresterea productivitatii intreprinderilor locale, acestea fiind, practic, motorul economiei romanesti. Capitalul autohton are nevoie de o implicare reala din partea institutiilor concretizata prin accelerarea evaluarii proiectelor deja depuse, dar si printr-o mai mare eficienta obtinuta prin debirocratizare si simplificare a tuturor procedurilor. IMM-urile, companiile romanesti, mediul de afaceri autohton trebuie sa gaseasca din nou in institutiile statului cel mai bun partener de dialog".

Din demersurile de debirocratizare si simplificare a procedurilor face parte si eliminarea obligativitatii scrisorii de confort pentru semnarea contractului intre autoritate si beneficiari, precum si procesarea cererilor de rambursare prin proceduri simplificate.

Intr-o faza avansata se afla si proiectul de help desk, unde beneficiarii vor putea adresa intrebari si vor primi consultanta gratuita pentru a aplica sau pentru a derula proiecte care au fost deja aprobate.

"Un alt objectiv major, transparenta, va fi atins din aceasta saptamana prin prezentarea tuturor informatiilor referitoare la evaluare,contractare,implementare si plati pe site-ul Autoritatii de Management la POS CCE", a adaugat Nicolae Rotileanu.

In ultimele cinci luni Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice a semnat 1725 de contracte de finantare reprezentand 100% din proiectele Intreprinderilor Mari si Cercetarii, 77% din cele ale Energiei, 59% din cele ale IMM.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional