Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

POR a avansat in regiunea Centru

A.D. Finanţare /

Pana in prezent 364 de proiecte au fost contractate prin Programul Operational Regional la nivelul regiunii Centru. Acestea solicita finantare nerambursabila in valoare de peste 400 milioane de euro. Platile efectuate pana la momentul de fata insumeaza circa 145 milioane de euro, a precizat Simion Cretu, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru.

De asemenea, 28 de proiecte, solicitand o finantare de aproximativ 74 milioane de euro, se afla in faza precontractuala. Alte 115 proiecte, solicitand 205 milioane euro, sunt incluse pe lista de rezerva.

Pe axa I POR - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor, municipiul Brasov a obtinut fonduri nerambursabile de 29,3 milioane de euro in cadrul a 13 proiecte contractate. In cadrul aceleiasi axe, municipiul Sibiu are 5 proiecte contractate (solicitand 3,8 milioane euro), iar Targu Mures 3 proiecte (14,3 milioane euro). Alte 18 proiecte, solicitand aproximativ 64,3 milioane euro au fost contractate de Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Alba Iulia si Toplita.

Pe axa 2 - infrastructura de transport - au fost contractate 17 proiecte la nivelul regiunii, solicitand aproape 113 milioane de euro.

De asemenea, pe axa 3 au au fost contractate 6 proiecte (20,7 milioane euro) pe infrastructura de sanatate, 18 pe infrastructura sociala (9,5 milioane euro) si 24 pe infrastrucutra educationala (28,9 milioane euro).

Axa 4 - domeniul infrastructura de afaceri - inregistreaza 7 proiecte contractate (29 milioane euro).

Alte 5 proiecte au fost contractate pentru reabilitarea obiectivelor de patrimoniu (23,3 milioane euro) si 18 pentru infrastructura de turism (26,5 milioane euro) - axa 5.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional