Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Premii de 1500 de euro pentru concursul de arhitectura Locuinta sustenabila 2013

A.D. Proiecte /

arh. Mihai Suarasan (dreapa) primeste unul din cele trei premii ale concursului.

arh. Mihai Suarasan (dreapa) primeste unul din cele trei premii ale concursului.

Cele mai interesante proiecte de locuinte eficiente energetic si cu impact minim asupra mediului au fost premiate la gala concursului de arhitectura "Locuinta sustenabila", editia 2013. Concursul a fost organizat de revista Bursa Constructiilor, in parteneriat cu Uniunea Arhitectilor din Romania.

La festivitatea de premiere, care a avut loc in cadrul select oferit de sediul Uniunii Arhitectilor din Romania aflat pe str. Jean Louis Calderon din Bucuresti, au participat reprezentanti de marca ai marilor birouri de arhitectura din Bucuresti si din tara, profesori universitari din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si membri ai consiliului director al Uniunii Arhitectilor din Romania.

Manifestarea a fost deschisa de doamna prof. dr. arh. Viorica Curea, presedintele Uniunii Arhitectilor din Romania.

Juriul concursului a fost compus din: domnul prof. dr. arh. Sergiu Nistor, din cadrul Catedrei de conservarea patrimoniului din Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", presedinte al Comitetului National Roman al ICOMOS (Consiliul international al monumentelor si siturilor), doamna prof. dr. arh. Cristina Olga Gociman, din Departamentul Bazele proiectarii, din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", membru in Comisia Stiintifica de avizare lucrari si proiecte si doamna prof. arh. Luminita Patron, director general al Centrului de Cercetare Proiectare Executie Consulting din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".

In cadrul concursului au fost nominalizate proiectele:

La categoria "eficienta energetica" :

-"Casa Eko", proiect conceput de arh. Cristina Oltu de la LD Studio, Bucuresti.

-"Casa Activa", conceput de arh. Mihai Suarasan, de la Zeen Design Studio, Bucuresti.

-"Locuinta sustenabila in Delta Dunarii", realizat de arh. Mihai Manda, Bucuresti.

Premiul Adeplast, in valoare de 500 de euro, a fost acordat proiectului "Casa Activa", arh. Mihai Suarasan, de catre reprezentantul firmei Adeplast, dl. Bogdan Pirvu, manager divizie vopsele si tencuieli decorative.

La categoria "eco friendly" :

-"Casa M", proiect conceput de biroul de arhitectura Andreescu&Gaivoronschi, din Timisoara.

-"Casa Rudei", realizat de arh. Alina-Mihaela Rudei, din Brasov.

-"Casa de vacanta pentru situatii de urgenta", realizat de arh. Liviu Ioan Benea de la Archis, Bucuresti.

Premiul Knauf Insulation, in valoare de 500 de euro, a fost acordat proiectului "Casa M", de arh. Ioan Andreescu, de catre reprezentantul firmei Knauf Insulation, doamna Lucia Matei, director de marketing.

La categoria "eco arhitectura" :

-"Casa LD", proiect realizat de arh. Cristina Oltu de la LD Studio, Bucuresti.

-"Casa modul HEX", realizat de arhitectii Dana si Vlad Bostina, Bucuresti.

-"Eco Montana", realizat de arh. Mihai Grama, din Cluj-Napoca.

Premiul Siniat, in valoare de 500 de euro, a fost acordat proiectului "Eco Montana", arh. Mihai Grama, de catre reprezentantul firmei Siniat, d-na. Ruxandra Ciobanu, director de marketing.

Cum festivitatea de premiere a coincis cu sarbatoarea de Sf.Nicolae, toti participantii la acest eveniment au primit materiale promotionale de la firmele Velux Brasov, Ceramica Iasi, Policolor Bucuresti, Rockstar Bucuresti, Coilprofil Prahova.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional