Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Program de reabilitare a centrului istoric Oradea

A.D. Finanţare /

Primaria Oradea va demara un program multianual pentru reabilitarea fatadelor cladirilor situate in centrul istoric, prin care va sprijini financiar proprietarii in vederea realizarii lucrarilor, au anuntat reprezentantii institutiei.

Programul se va derula intre anii 2012-2016. Intr-o prima etapa, in perioada 2012-2014, vor fi abordate cladirile din perimetrul ce delimiteaza Piata Unirii, Piata Ferdinand si strada Republicii. In cadrul etapei I va avea loc inventarierea cladirilor monument istoric, identificarea lucrarilor de protejare si interventie, selectia si ierarhizarea cladirilor propuse pentru protejare, stabilirea procedurii de finantare a lucrarilor, informarea proprietarilor cladirilor despre obligatiile pe care le au si stabilirea sanctiunilor aplicabile.

In cadrul etapei a II-a, ce se va derula in perioada 2014-2016, se vor realiza proceduri similare pentru ansamblul urban "Centrul Istoric Oradea".

Primaria va notifica proprietarii cladirilor din zonele vizate asupra posibilitatii de intrare in program. Odata exprimat acordul acestora, municipalitatea va finanta contravaloarea documentatiei tehnice aferente si 20% din valoarea facturilor decontate executantului lucrarilor. La cerere, municipalitatea va putea acoperi in prima faza si restul de 80% din costurile de executie, urmand sa recupereze ulterior aceste fonduri de la proprietari.

De finantare beneficiaza atat persoanele fizice cat si cele juridice.

Pana in prezent, Consiliul Local a aprobat raportul de specialitate si regulamentul propriu-zis al programului, intocmite de institutia arhitectului sef.

Aceasta nu reprezinta prima tentativa a Primariei Oradea in directia demararii unui astfel de program, insa initiativa a fost atacata in justitie in anii anteriori de Prefectura Bihor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional