Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Programul Casa Verde continua

A.D. Finanţare /

In urma rectificarii bugetare, au fost alocate 20 de milioane de lei pentru continuarea programului Casa Verde pentru persoane fizice. Fondurile vor fi utilizate pana la finalul acestui an, a precizat ministrul mediului si padurilor, Rovana Plumb.

"Dezvoltarea economiei verzi reprezinta o prioritate pentru Ministerul Mediului si Padurilor, deoarece Romania ocupa locul 13 intre cele mai atractive tari din lume pentru investitorii in energie regenerabila", argumenteaza doamna Rovana Plumb.

Ministerul Mediului si Padurilor deruleaza trei programe care vizeaza stimularea utilizarii sistemelor care folosesc surse din energie regenerabila: programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire - Casa Verde; programul privind cresterea productiei de energie din surse regenerabile cu o valoare contractata de peste 1,2 miliarde lei; programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, ai caror beneficiari sunt unitatile administrativ-teritoriale, institutiile publice si unitatile de cult, cu proiecte in valoare de 40 de milioane de lei.

Ministrul Mediului a mai anuntat ca in data de 10 octombrie 2012 va avea loc dezbaterea finala in cadrul procedurii de Evaluare Strategica de Mediu pentru Ghidul Surselor de Energie Regenerabila 2011 - 2020.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional