Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Programul National de Dezvoltare Locala face primii pasi

I.D. Finanţare /

Localitatile din viitoarele regiuni administrative vor fi incurajate sa se asocieze in vederea accesarii in comun a fondurilor europene disponibile in perioada de programare 2014-2020, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, in cadrul primei intalniri cu primarii oraselor din tara de la aprobarea programului national de dezvoltare locala.

Viceprim-ministrul a explicat, totodata, ca dintre obiectivele de investitii care erau cuprinse in vechile programe, in Programul national de dezvoltare locala vor intra cele desemnate prioritare. Prioritizarea va fi realizata in baza unor criterii care vor fi stabilite in perioada imediat urmatoare, prin normele metodologice de aplicare.

Liviu Dragnea, a declarat:

"Inca de la preluarea mandatului de ministru al dezvoltarii regionale si administratiei publice, am fixat trei obiective clare pentru infrastructura: modernizarea satului romanesc, regenerarea urbana si infrastructura judeteana. Corespunzator acestor trei obiective, am construit si noul program, care va inlocui programele existente."

Programul national de dezvoltare locala a fost aprobat de Guvern, prin Ordonanta de Urgenta, in sedinta din data de 10 aprilie a.c. Programul reuneste trei acte normative prin care se finanta, din partea a trei structuri centrale, acelasi tip de lucrari de investitii in administratia locala. Este vorba de comasarea HG nr. 577/1997 (prin care se finantau lucrari in infrastructura locala, de OG nr. 7/2006 (prin care se finantau tot lucrari in infrastructura locala) si OG nr. 40/2006 (partea care se reglementa finantarea sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional