Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Rambursarea prea lenta a cheltuielilor exaspereaza beneficiarii de fonduri europene

I.D. Finanţare /

Perioada mare de timp pentru rambursarea cheltuielilor este cea mai acuta problema cu care se confrunta beneficiarii de fonduri europene, potrivit unui sondaj de opinie realizat de IPP Data Research.

Astfel timpul indelungat scurs pentru rambursarea cheltuielilor este prima problema din punctul de vedere a 64% dintre ONG-uri, 63% dintre autoritatile publice locale si 54% dintre firmele care implementeaza un proiect cu finantare europeana.

A doua problema clasata este lipsa de comunicare cu autoritatile de management, evidentiata de 38% dintre ONG-uri, 25% dintre autoritatile locale si 39% dintre firme.

Totodata, cei mai multi beneficiari (84% dintre firme, 68% dintre ONG-uri si 61% dintre autoritatile locale) declara ca nu au fost niciodata abordati de Autoritatile de Management in vreun fel pentru consultari pe marginea Ghidului Solicitantului sau/si alte teme de interes pentru proiectele finantate din fonduri structurale.

Mai mult majoritatea beneficiarilor (72% din ONGuri, 68% din firme si 47% din autoritatile locale) considera ca procesul de evaluare a proiectelor este supus influentei/coruptiei.

Sondajul a fost realizat in perioada 5 noiembrie - 5 decembrie a.c. de IPP Data Research, divizia de cercetari sociologice a Institutului, pe un esantion reprezentativ la nivel national pe trei grupuri tinta (150 de autoritati locale, 300 de firme si 240 de ONGuri) prin intermediul unui chestionar electronic autoaplicat. Cercetarea foloseste o metodologie internationala de evaluare a perceptiilor beneficiarilor care se aplica in prezent concomitent in Romania si Bulgaria.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional