Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Rata de absorbtie a programelor operationale avanseaza la 3,72%

I.D. Finanţare /

Regio este programul operational cu cea mai mare rata de absorbtie. La 30 noiembrie rata absorbtiei prin Regio era de 7,37%, insa facand o medie totala absorbtia se ridica la doar 3,72%.

Pentru toate cele sapte programe operationale pana la finele lunii trecute Comisia Europeana platise catre beneficiari 715,51 milioane lei, iar valoarea fondurilor platite catre beneficiari era de 13 miliarde lei.

Alocarile Uniunii Europene pentru programele operationale in perioada 2007-2013 sunt de 82,84 miliarde lei, contractele semnate angajeaza fonduri de coeziune insumand 54,4 miliarde lei.

Regio cel mai de succes program operational

Comisia europeana achitase prin Regio pana la 30 noiembrie 2011 plati insumand 274,56 milioane lei. Platile interne catre beneficiari se ridicau la suma de 4,28 miliarde lei.

Valoarea totala a fondurilor alocate Regio (Programul Operational Regional) pentru perioada 2007-2013 este de 16,06 miliarde lei. Pana la finele lunii noiembrie fusesera semnate 2340 de contracte de finantare, care angajeaza fonduri europene de 12,09 miliarde lei. Totodata au fost aprobate spre finantare 2773 de proiecte, ce vor implica fonduri de coeziune in valoare de 13,54 miliarde lei.

POS CCE, o rata de absorbtie de aproape cinci procente

Rezultate semnificativ mai slabe a avut Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice rata de absorbtie fiind de 4,6%. Comisia Europeana achitase pana la 30 noiembrie suma de 117,49 milioane lei. Valoarea platilor interne catre beneficiari calculate pana la 30 noiembrie 2011 era de 1,88 miliarde lei.

Pe acest program au fost semnate 2094 de contracte, ce solicita fonduri de coeziune de 4,66 miliarde lei.

POS Mediu codas la absorbtia fondurilor europene

Programul Operational Sectorial Mediu a inregistrat cea mai scazuta valoare a ratei de absortie a fondurilor europene dintre toate programele operationale, aceasta fiind de doar 1,89%. Platile efectuate de Comisia Europeana s-au ridicat la suma de 85,36 milioane lei, iar valoarea fondurilor interne platite catre beneficiari la 2,38 miliarde lei.

Pe programul de mediu au fost semnate, pana la 30 noiembrie, 233 de contracte ce presupun o finantare europeana de 16 miliarde.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional