Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Rata de absorbtie de 22,7% la nivelul regiunii Nord-Vest

I.D. Finanţare /

Regiunea Nord-Vest a angajat prin Programul Operational Regional fonduri europene in valoare de 384 milioane de euro, din care s-au platit efectiv 111,11 milioane de euro. Asadar nivelul gradului de absorbtie inregistrat este de 22,7%, precizeaza un comunicat remis redactiei.

La finalul anului 2011 numarul de contracte semnate la nivelul regiunii Nord-Vest este de 273, din care au fost finalizate 84 de proiecte, prin care se solicita peste 38 milioane de euro finantare nerambursabila.

Astfel, au fost incheiate doua proiecte de infrastructura de transport, trei ambulatorii de spital, trei centre sociale, 14 scoli, 61 de microintreprinderi si un proiect de turism - patrimoniu cultural.

Totodata, in data de 19 decembrie, a fost inchis subdomeniul centre urbane din cadrul Axei Prioritare 1 "Sprijinirea dezvoltarii urbane a oraselor". Contractele de finantare pentru cele 30 de proiecte depuse au fost semnate in aceeasi zi. Proiectele solicita o suma nerambursabila totala de 51,61 milioane de euro, regiunea Nord-Vest fiind prima care finalizeaza procesul de contractare pe acest subdomeniu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional