Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Rata de absorbtie prin POR a crescut cu 2,5% in mai putin de trei luni

I.D. Finanţare /

Cristian Petrescu, ministrul dezvoltarii redionale si turismului

Cristian Petrescu, ministrul dezvoltarii redionale si turismului

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Cristian Petrescu, a declarat sambata, in cadrul unei conferinte de presa, ca a reusit in 87 de zile sa imbunatateasca cu aproape 2,5% rata de absorbtie a fondurilor europene accesate prin Programul Operational Regional.

In decursul mandatului sau s-au efectuat plati catre beneficiari in valoare de 469 de milioane de lei. Totodata au fost semnate 175 de contracte de finantare, in valoare totala de 1,14 miliarde de lei.

In prezent, rata de absorbtie este de 13,96%, Programul Operational Regional, ocupand primul loc in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene structurale si de coeziune intre toate programele operationale din Romania.

Ministrul Cristian Petrescu a anuntat, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, ca MDRT a trimis, saptamana trecuta, Comisiei Europene noua versiune imbunatatita a "Schemei de eficienta energetica pentru cladirile de locuit", prin care sa se poata accesa fonduri europene pentru realizarea de lucrari de reabilitare termica.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Agentia Nationala pentru Locuinte, a finalizat in ultimele aproape trei luni 134 de apartamente, alte 662 de apartamente urmand a fi receptionate in lunile mai - iunie a.c.

In prezent ministerul desfasoara 356 de lucrari de reabilitare si modernizare drumuri, 427 de lucrari de alimentare cu apa si 27 de lucrari la sistemele de canalizare si epurare a apelor uzate. De asemenea, ministerul implementeaza proiecte pentru dezvoltarea turismului in 30 de statiuni, finantate de la bugetul de stat. La acestea se adauga alte zeci de localitati unde se deruleaza proiecte europene.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional