Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Razvan Ungureanu: Absorbtia completa a fondurilor europene ar aduce o crestere economica medie de 4,4%

I.D. Finanţare /

premierul Razvan Ungureanu

premierul Razvan Ungureanu

Absorbtia completa a fondurilor europene alocate inseamna o crestere economica medie de 4,4%, in perioada 2014 -2020, a precizat premierul Razvan Ungureanu in cadrul sedintei Comitetului Executiv Interministerial din data de 13 martie 2012.

"Intrarea de fonduri europene inseamna investitii publice si private mai mari, inseamna cresterea potentialului productiv prin inzestrarea mai ridicata cu capital al fortei de munca, asta este ciclul. Cresterea investitiei cu un procent inseamna o majorare a produsului intern brut de 0,29 procente; acum trebuie sa socotiti lucrul acesta pentru ca, o crestere cu 1% al PIB inseamna venituri bugetare mai mari cu 0,82 procente. Cresterea eficientei utilizarii factorilor de productie cu un procent determina o majorare a PIB cu 0,89 procente, iar evaluarea impactului fondurilor europene este, foarte sumar, urmatoarea: pe fonduri structurale si de coeziune, asupra dinamici PIB-ului - ca sa intelegem de la ce pornim si care este miza esentiala a acestei guvernari - in cazul in care fondurile structurale si de coeziune sunt absorbite 100%, avem o crestere de 1,8 puncte procentuale de tip pe an; la 80% absorbtie inseamna 1,5 puncte procentuale pe an, iar in ipoteza cea mai pesimista absorbtie 60% inseamna un plus de 1,2 puncte procentuale pe an; la Politica Agricola Comuna, la grad de absorbtie 100% - 0,6 puncte procentuale pe an, la grad de absorbtie 80% - 0,5 puncte procentuale pe an, la grad de absorbtie 60% - 0,4 puncte procentuale pe an. Deci, ca sa ne intelegem de la ce pornim, obiectivul este 100%.", a declarat Razvan Ungureanu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional