Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Regiunea Nord-Vest: Trei proiecte de pe lista de rezerva vor primi finantare prin POR

I.D. Finanţare /

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest a aprobat in cadrul sedintei din data de 15 mai realocarea economiilor rezultate la finalizarea proiectelor implementate prin Programul Operational Regional pentru finantarea a trei proiecte de investitii pentru scoli.

"Noi am solicitat supra-contractarea pe mai multe domenii, astfel incat acesti bani sa nu se piarda iar la nivelul regiunii sa se realizeze absorbtia intregii sume alocate. La axa 3 a fost cea mai mare disponibilitate pentru realocari", a aratat doamna Sanda Catana, director executiv al Directiei de Implementare a Programului Operational Regional.

Aceste trei proiecte aflate pe lista de rezerva vor fi finantate din economiile de 1 milion de euro realizate pe domeniul 3.3 "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta".

Cele trei proiecte care au obtinut finantare sunt:

"Reabilitare scoala cu clasele I-VIII in loc. Dorolt, com.Dorolt, judetul Satu-Mare" (beneficiar Comuna Dorolt, Satu-Mare, in valoare de 1,5 milioane de lei);

"Implementarea masurilor de eficienta energetica la scoala cu clasele I-VIII, Ion Creanga din Municipiul Satu Mare" (beneficiar Primaria Municipiului Satu Mare, in valoare de 1,7 milioane de lei);

"Imbunatatirea calitatii infrastructurii si a procesului educational in comuna Hodod prin extinderea si dotarea scolii Wessellenyi (beneficiar Consiliul Local Hodod, in valaore de 1,2 milioane de lei).

Totodata, cu prilejul acestei sedintei din 15 mai, CDR Nord-Vest a avizat, astazi, si contractele semnate in perioada 16 decembrie 2011 - 15 mai 2012 de catre Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, in calitate de Organism Intermediar, si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management pentru Implementarea Programului Operational Regional 2007 - 2013. Este vorba despre 73 de contracte de finantare in valoare de peste 300 de milioane de lei, majoritatea pentru proiecte ale microintreprinderilor (domeniul 4.3) si proiecte din cadrul axei 1 (polul de crestere, poli de dezvoltare si centre urbane), dar si pe domeniile 3.4 - imbunatatirea infrastructurii educationale, 2.1 - Infrastructura de transport si 5.1 - Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural.

Regiunea nord-vest a atins un grad de contractare a fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional (POR) in procent de 80% si un total al platilor efectuate de 22,7%, informeaza un comunicat al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, organismul intermediar pentru POR.

Pana la momentul de fata in regiunea nord-vest au fost implementate prin POR 106 de proiecte.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional