Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Romania are acces la 3,2 miliarde euro de la FMI

I.D. Finanţare /

O noua transa de 512,9 milioane euro a fost acordata de Fondul Monetar International (FMI) tarii noastre.

Comitetul Director al FMI a aprobat, ieri, 1 octombrie, a sasea evaluare a performantelor economice ale Romaniei in cadrul programului incheiat pe durata a 24 de luni (martie 2011- martie 2013). Acordul este de tip preventiv, ceea ce inseamna ca Romania nu intentioneaza sa utilizeze linia de credit disponibilizata de FMI in favoarea sa.

Odata cu aprobarea acestei transe suma totala la care Romania are acces de la FMI se ridica, in prezent, la 3,2 miliarde euro.

Romania a indeplinit aproape toate criteriile de performanta si tintele indicative

Comitetul Director al FMI a apreciat progresele inregistrate de Romania pe linia mentinerii stabilitatii macroeconomice si a aplicarii reformelor structurale. Au fost indeplinite toate criteriile de performanta si tintele indicative, cu exceptia plafonului privind arieratele administratiei centrale si locale, pentru care s-a acordat o derogare.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice, Guvernul Romaniei este ferm angajat in aplicarea consecventa a programului convenit cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, aceasta fiind conditia fundamentala pentru mentinerea stabilitatii macroeconomice, relansarea investitiilor si obtinere

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional