Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Romania mai are nevoie de 9,5 miliarde euro pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa

I.D. Finanţare /

Pentru finantarea reabilitarii sistemelor de apa in Romania au alocate din 1990 pana in prezent fonduri in valoare de 9,3 miliarde de euro, dar mai sunt necesare investitii de inca 9,5 miliarde de euro, care vor proveni in principal din fonduri europene, a declarat László Borbély, ministrul mediului si padurilor, in cadrul vizitei sale in judetul Bistrita-Nasaud de joi, 22 martie 2012.

László Borbély a atras atentia ca este foarte important sa fie depuse proiecte pentru accesarea fondurilor europene sau pentru obtinerea finantarilor din Fondul pentru Mediu. "Sunt programe care vin in sprijinul cetateanului si al comunitatilor locale si nu este normal ca autoritatile, dupa ce au cheltuit bani importanti sa faca studii si proiecte, acestea sa stea in sertar."

Ministerul Mediului si Padurilor va finanta prin Fondul de Mediu 254 din cele 900 de proiecte depuse pentru alimentarea cu apa. Valoarea totala a investitiilor aprobate este de 1,4 miliarde de lei.

In cadrul aceleasi vizite, ministrul mediului si padurilor a semnat doua proiecte care se vor derula in localitatile Nuseni si Lechinta, cu o valoare de peste 10,3 milioane de lei. Un al treilea proiect, in valoare de 4,5 milioane de lei, pentru comuna sieu Magherus, va fi semnat cand se va depune proiectul tehnic.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional