Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Romania va continua platile catre beneficiarii proiectelor europene

I.D. Finanţare /

Guvernul Romaniei a contractat un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru finantarea proiectelor implementate cu fonduri europene.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat:

"Guvernul Romaniei a aprobat astazi un nou imprumut in valoare de peste 1,4 miliarde de lei, care va permite efectuarea de plati catre beneficiari, demonstrand inca o data angajamentul nostru de a ajunge la zi cu plata facturilor. Noul imprumut faciliteaza in acelasi timp accelerarea absorbtiei deoarece sumele eligibile platite beneficiarilor urmeaza sa fie rambursate de Comisia Europeana dupa transmiterea, in cel mai scurt timp, a documentelor necesare."

Imprumutul aprobat de Guvern va fi utilizat pentru achitarea facturilor restante, dar si pentru efectuarea de plati in termenele prevazute in contractele de finantare.

Beneficiari ce vor primi fonduri din acest imprumut implementeaza proiecte in cadrul a cinci programe cu finantare europeana. Cele mai mari sume au fost alocate pentru Programul Operational Sectorial Mediu - peste 420 milioane de lei, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - peste 405 milioane de lei, respectiv Programul Operational Regional - circa 350 milioane de lei. Vor fi alocate fonduri si pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice si Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Sumele mentionate urmeaza sa fie achitate beneficiarilor de fonduri pana la data de 7 iunie 2013.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional