Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Scolile si spitalele ar putea fi reabilitate cu fonduri UE

A.D. Finanţare /

Scolile si spitalele ar putea fi reabilitate cu fonduri UE

Cladirile institutiilor publice si indeosebi spitalele si unitatile scolare din centrele urbane ar putea fi reabilitate termic utilizand fonduri europene incepand cu primavara anului viitor. Ministerul Dezvoltarii va initia in perioada urmatoare negocierile cu Comisia Europeana in acest scop. "Obiectivul avut in vedere de minister este de a reduce cheltuielile de functionare ale institutiilor publice, dar si de a spori calitatea serviciilor prestate de autoritatile publice", a declarat Marcel Bolos, secretar de stat in cadrul MDRT.

Negocierile ar urma sa fie incheiate la inceputul anului viitor, pentru ca apelul de proiecte sa fie lansat in intervalul aprilie-mai.

Banca Europeana de Investitii, prin programul de asistenta JASPERS, va elabora schema de finantare a lucrarilor prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor.

In cursul negocierilor cu Comisia Europeana se va stabili procentul de cofinantare cu care beneficiarii vor contribui la proiectul de reabilitare. Ghidul Solicitantului ar putea fi lansat spre consultare in primavara anului 2013, urmand ca depunerea proiectelor sa se desfasoare pana la sfarsitul aceluiasi an.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional