Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Spitalele vor fi reabilitate termic prin POR

I.D Finanţare /

Programul Operational Regional ar putea finanta, in 2013, investitii in cresterea eficientei energetice pentru spitalele judetene si municipale.

Finantarea ar putea fi acordata incepand din primavara anului viitor.

Secretarul de stat Marcel Bolos a precizat:

"Astazi am primit avizul de principiu pentru ca spitalele sa poata beneficia de investitii pentru cresterea eficientei energetice, finantate din fonduri europene nerambursabile, prin programul Regio. in primul trimestru al anului 2013, cel mai probabil, va fi lansat ghidul solicitantului, iar fondurile disponibile ar trebui contractate pana la finalul anului viitor".

Bugetul estimat al operatiunii este de 100.000.000 euro. Finantarile vor fi acordate dupa principiul primul venit-primul servit, adica in ordinea depunerii dosarelor de proiect. Operatiunea va finanta lucrari de anvelopare a cladirii, inlocuirea tamplariei existente, refacerea ventilatiei, a sistemelor de energie electrica si termica.

Primele demersuri pentru acest nou tip de finantare au fost facute in luna septembrie, urmatoarea runda de negocieri intre MDRT si Comisia Europeana fiind programata pentru sfarsitul lunii noiembrie. in acest scop, MDRT beneficiaza de asistenta din partea JASPERS - Banca Europeana de Investitii pentru elaborarea schemei de finantare a lucrarilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional