Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Standard & Poor"s a scazut rating-ul Capitalei

I.D. Finanţare /

Standard & Poor"s a scazut rating-ul Capitalei

Agentia de rating Standard & Poor"s, a scazut rating-ul de credit al municipiului Bucuresti de la "BB+" la "BB" si a retras calificativul de rating din motive contractuale.

Primaria Bucuresti contesta acesta hotarare considerand ca a fost luata pe baza unor informatii insuficiente si neactualizate privind municipiul.

Decizia de a retrage calificativul de rating din motive contractuale a fost luata ca urmare a imposibilitatii incheierii unui nou contract de evaluare de rating intre Municipiul Bucuresti si Standard & Poor"s, din cauze care tin strict de agentia de rating, considera Primaria Bucuresti.

Reprezentantii S&P nu au putut indeplini conditiile legale in vigoare privind achizitiile publice, respectiv nu au fost de acord cu constituirea si depunerea garantiei de participare la procedura de achizitie, in cuantum de aprox. 2% din valoarea estimata a contractului de servicii, precizeaza Primaria Bucuresti.

Procedura de achizitie a serviciilor de rating initiata de Municipiul Bucuresti a fost anulata din acest motiv, in conformitate cu legislatia romana in vigoare privind achizitiile publice.

Fitch Rating a actualizat Ratingul pe termen lung al Municipiului Bucuresti pentru valuta straina la "BBB -" de la "BB+". Clasa de risc BBB este superioara clasei BB.De asemenea, a fost actualizat ratingul pe termen scurt al Municipiului Bucuresti pentru valuta straina la "F3" de la "B" si ratingul pe termen lung pentru moneda locala la "BBB" de la "BBB-", previziunea pentru rating pe termen lung si scurt pentru valuta straina fiind stabila.

Ratingul Municipiului Bucuresti a fost plasat pe Rating Watch Positive in data de 11 iulie 2011. Calificativele acordate iau in considerare imbunatatirile municipiului in performanta bugetara, rezultatele bune in raporturile de acoperire a datoriei; o crestere a datoriei, care este administrata prudent. Ratingurile sunt acum egale cu ratingul de tara.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional