Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

SURSE ALTERNATIVE DE ENERGIEBERD şi IFC acordă credite de aproape 115 milioane de euro pentru două parcuri eoliene din România

Articol preluat din ziarul Bursa Finanţare /

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC, divizie a grupului Banca Mondială, vor împrumuta 114,8 milioane de euro companiei Cernavodă Power, controlată de compania portugheză EDP Renováveis, pentru dezvoltarea a două parcuri eoliene în România.

BERD şi IFC împrumută fiecare câte 57,4 milioane de euro companiei Cernavodă Power, pentru a cofinanţa construcţia şi operarea parcurilor eoliene Cernavodă I şi II, cu o capacitate totală de 138 MW, potrivit unui comunicat al BERD.

Cele două instituţii financiare vor asigura câte 42,2 milioane de euro din fonduri proprii şi vor sindicaliza fiecare câte 15,2 milioane de euro către un grup de bănci comerciale.

Aceasta este prima investiţie şi finanţare de proiect a BERD şi IFC în sectorul energiei regenerabile din România, se arată în comunicat.

"Susţinerea proiectelor de energie regenerabilă este una dintre priorităţile BERD. Parcul eolian de la Cernavodă va creşte considerabil capacitatea României de genererare de energie eoliană, ajutând la atingerea cotelor de energie regenerabilă stabilite la nivelul Uniunii Europene", a spus directorul BERD pentru Energie, Nandita Parshad.

Proiectul Cernavodă Power va reprezenta unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din România. Cernavodă I, cu o capacitate de 69 de MW, este deja funcţional, iar Cernavodă II, cu o capacitate similară, urmează să fie dat în folosinţă.

EDP Renováveis are activităţi în şase state europene, respectiv România, Portugalia, Spania, Franţa, Belgia şi Polonia, în SUA şi Brazilia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional