Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Urmeaza noi realocari de fonduri in programele operationale

A.D. Finanţare /

Ministerul Fondurilor Europene tinteste o rata de contractare a finantarii nerambursabile de 100%, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, in cadrul unui interviu recent acordat TVR. Aceasta dupa ce gradul de absorbtie s-a dublat numai in ultimul an.

In acest scop, Ministrul Teodorovici isi propune sa reduca perioada dintre momentul de lansare a cererii de proiect si cel in care beneficiarul semneaza contractul de finantare cu statul. "Pana pe 1 iunie, vreau sa fie pe site-ul ministerului de resort, Ministerul Muncii, si pe site-ul ministerului nostru de asemenea, toate ghidurile pentru beneficiari. Va fi un termen foarte scurt de depunere, dar si de evaluare, astfel incat in luna iulie sa incheiem tot ce inseamna depunere si semnare de contracte de finantare", a precizat domnul Teodorovici.

Programul de resurse umane (n.r. POSDRU) va fi lansat cu toata suma ramasa inca neangajata, aproximativ 1,3 miliarde euro, in iunie.

"Foarte bine stam pe sectorul de apa, axa 1 de la POS Mediu, pe axa 2 de la POR, adica drumuri judetene si infrastructura regionala. La fiecare program operational exista zone unde interesul a fost mai scazut pentru beneficiari. De acolo se vor lua banii si se vor realoca unde s-a constatat un interesul mult mai mare. Vom permite supracontractarea la nivel de program operational sectorial", a afirmat ministrul fondurilor europene.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Executivul a aprobat deja tranferul de bani europeni de pe o axa pe alta, in functie de numarul proiectelor depuse.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional