Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Vilă dintr-un orăşel de munte

F.A. Proiecte /

Vilă dintr-un orăşel de munte
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Suprafaţa construită la sol 139.00 mp

    Suprafaţa desfăşurată totală 251.00 mp

    Suprafaţa desfăşurată fără terasă şi balcoane 208.00 mp

    Suprafaţă terase şi balcoane 43.00 mp

    Suprafaţă utilă 178.00 mp

    Înălţimea la streaşină 3.50 mp

    Înălţimea la coamă 7.90 mp

    Funcţiuni

    Vila prezentată este amplasată într-un orăşel de munte şi are regimul de înălţime parter plus etaj mansardat. Poate fi racordată la reţeaua de elec-tri-citate şi la cea de gaze naturale, dar nu are acces la apă curentă şi la canalizare. La parter intrarea se face într-un hol din care se face accesul spre camera de zi, bucătărie, spre un birou, o baie spaţioasă care adăposteşte şi centrala termică. Tot în holul de la parter se află şi scara interioară ce duce la etaj, precum şi spaţii de depozitare. La etaj se află trei dormitoare, unul matrimonial de 27 mp şi două mai mici de 11 mp, respectiv 17 mp. O came-ră de baie de 11 mp deserveşte cele trei dormitoare.

    Sistemul constructiv

    Sistemul de fundare este de tip fundaţie continuă din beton simplu şi cuzineţi de beton armat. Struc-tura de rezistenţă este formată din pereţi din zi-dă-rie de cărămidă cu grosimea de 30 cm, stâlpi, centuri, grinzi şi planşeu peste parter din beton armat. Compartimentările interioare sunt din cărămidă. Acoperişul este realizat pe şarpantă din lemn, cu ţiglă ceramică, planşeul din lemn peste etajul mansardat fiind izolat cu vată minerală, pro-tejată cu plăci din gips carton.

    Termoizolarea locuinţei este realizată la pereţii ex-te-riori cu polistiren expandat de faţadă în grosime de 5.00 cm, iar placa de la parter cu polistiren extrudat în grosime tot de 5.00 cm. Hidroizolarea fundaţiei este realizată clasic cu bitum şi carton bitumat.Tâmplăria exterioară este din PVC cu gea-muri termopan iar cea interioară din lemn.

    Finisaje interioare

    Pereţii şi tavanele, acolo unde nu sunt plăci de gips carton, sunt tencuite, gletuite şi zugrăvite cu vop-sea vinilică albă (şi plăcile din gips carton se vop-sesc tot cu vopsea vinilică albă). În bucătărie şi în grupurile sanitare s-a prevăzut placarea cu plăci din faianţă până la înălţimea de 2.20 m. Pardo-se-lile sunt din parchet laminat cu excepţia bucătăriei şi a grupurilor sanitare unde au fost prevăzute pla-cări cu plăci din gresie glazurată.

    Finisaje exterioare

    Au fost prevăzute tencuieli structurate şi placări cu piatră naturală. Terasa, veranda şi balcoanele sunt placate cu plăci de gresie rezistente la îngheţ şi antiderapante.

    Instalaţiile aferente construcţiei

    Alimentarea cu apă se realizează printr-un puţ de mare adâncime (peste 30.00 m) şi instalaţiile afe-rente captării apei şi distribuţiei acesteia în imobil. Evacuarea apelor uzate se face într-o fosă vidanja-bilă iar al celor pluviale printr-un sistem de jghia-buri şi burlane, în incinta proprietăţii. Grupurile sanitare sunt ventilate natural, iar toate instalaţiile sanitare sunt de o foarte bună calitate. Alimen-ta-rea cu energie electrică se face de la reţeaua pu-blică. Încălzirea imobilului se realizează cu cu calo-rifere tip panou din oţel, funcţionând cu apă caldă, încălzită la 90/70 °C. Sursa de încălzire este o centrală termică cu tiraj forţat funcţionând cu gaze naturale, amplasată la parter.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional