Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

10 idei inedite de amenajare cu blocuri de beton celular autoclavizat Ytong Design

E.D. Amenajări /

10 idei inedite de amenajare cu blocuri de beton celular autoclavizat Ytong Design

Compania germană Xella, lider internaţional pe piaţa materialelor de construcţii, produce în România YTONG Design, elemente de zidărie 100% minerale, produsele fiind utilizate pe scară largă, datorită caracteristicilor sale, pentru amenajări interioare creative, ornamentări arhitecturale şi proiecte de izolaţie. Cu ajutorul elementelor YTONG Desing pot fi create o serie de obiecte de mobilier pornind de la rafturi, dulapuri sau baruri. Produsul este util şi în rezolvarea unor probleme tehnice cum ar fi mascarea unor ţevi, izolarea balcoanelor sau crearea unor spaţii pentru acvarii.

1.Baie

Uşurinţa în manipulare precum şi faptul că permit transferul de vapori, asigurând un grad optim de umiditate în încăpere, recomandă produsele YTONG Desing pentru orice proiect care vizează amenajarea băii. Produsele pot fi utilizate în realizarea corpului pentru chiuvetă, a unor măşti pentru cadă sau pentru pereţii de separare a zonelor din baie sau cădiţele de duş.

2.Pereţi ornamentali

YTONG Design este în primul rând o soluţie pentru realizarea unor pereţi ornamentali. Produsele se montează foarte uşor şi pot fi prelucrate în funcţie de proiect. Pot fi realizare astfel bolţi, pereţi curbaţi sau cu boltă, cu un efort minim.

Iată două proiecte de acest tip:

3.Piese de mobilier de mici dimensiuni

YTONG Design a fost intens folosit de-a lungul timpului de meşteri pricepuţi pentru realizarea unor piese de mobilier. Astfel, produsul a stat la baza realizării unor mese inedite care pot fi piese funcţionale în diverse încăperi. O idee ar putea fi reprezentată de realizarea unei măsuţe suport în baie sau crearea unui birou de lucru sau a unui corp pentru amplasarea televizorului.

4.Piese de mari dimensiuni

YTONG Design a fost utilizat şi pentru piese de mobilier la care puţini s-ar fi aşteptat. De exemplu, produsul a permis realizarea cadrului unui dressing.

5.Şeminee

YTONG Design este preferat de specialişti în realizarea de şeminee, pentru că este incombustibil, estetic şi uşor de modelat în orice formă.

6.Spaţii pentru depozitare băuturi

Pentru a fi pregătiţi în momentele în care avem oaspeţi ar fi recomandat să avem acasă o cramă în miniatură sau un bar în cazul în care beneficiem de un spaţiu generos. Ambele proiecte pot fi realizate cu YTONG Design, rezultatul fiind unul plăcut şi durabil.

7.Bucătării

În cazul unei bucătării blocurile YTONG Design pot fi utilizate atât pentru realizarea întregului mobilier cât şi pentru diverse piese separate, un exemplu în acest sens putând fi reprezentat de realizarea unor insule de mici dimensiuni sau al unui suport de vase. Un avantaj important al acestor produse este reprezentat de faptul că au clasă A1 de rezistenţă la foc.

8.Bibliotecă

Cu YTONG Design pot fi realizate cu uşurinţă alveole pentru depozitarea cărţilor favorite sau a unor piese de decor. De asemenea, produsul este ideal şi pentru realizarea unor biblioteci de mari dimensiuni la costuri convenabile.

9.Acoperire ţevi

YTONG Design poate fi prelucrat pentru a rezolva şi probleme tehnice de tipul acoperirii unor ţevi. De asemenea, produsul este recomandat a fi utilizat şi pentru izolarea unor balcoane din beton.

10.Case de mici dimensiuni pentru animalele de companie

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional