Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

33 de scoli din regiunea Centru sunt modernizate cu fonduri europene

I.D. Investiţii /

Scolile din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu beneficiaza de peste 32,5 milioane euro din fonduri nerambursabile pentru modernizare.

Un numar de 33 de scoli, licee, colegii sau grupuri scolare din regiunea Centru, in care sunt incadrate cele sase judete, au fost incluse in Programul Operational Regional. Investitiile vizeaza extinderea, renovarea si dotarea scolilor.

Simion Cretu, director general ADR Centru, a declarat:

"Bugetul Regiunii Centru, alocat domeniului 3.4 ce vizeaza reabilitarea infrastructurii educationale, a fost contractat in proportie de 107%. Scolile reabilitate vor oferi tuturor elevilor sansa de a invata intr-un climat cu totul nou, avand acces egal la aparatura si echipamente didactice, cunostinte, spatiu, caldura si lumina."

17 scoli si licee sunt deja gata sa-si primeasca elevii, iar pana la sfarsitul acestui an inca cinci unitati de invatamant vor fi pregatite sa ofere noi conditii de studiu. Pana la jumatatea lunii august 2013 s-au platit peste 15 milioane euro beneficiarilor de finantare pe domeniul destinat reabilitarii infrastructurii educationale.

La ora actuala inca doua proiecte ce vizeaza infrastructura scolara se afla in faza precontractuala si vor obtine finantare nerambursabila foarte curand, fapt care va creste valoarea atrasa in Regiunea Centru la 38 milioane euro.

Bugetul disponibil la nivelul Regiunii Centru pentru finantarea scolilor a fost de 30,44 milioane euro. Fondurile sunt insa insuficiente pentru toate cele 104 proiecte depuse spre finantare, care solicitau circa 125 milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional