Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

90 de proiecte au fost cuprinse in Strategia de dezvoltare a Judetului Cluj

A.D. Perspective /

90 de proiecte au fost cuprinse in Strategia de dezvoltare a Judetului Cluj

90 de proiecte majore de investitii ar urma sa fie demarate pana in anul 2020 in judetul Cluj. Acestea se regasesc in Strategia de dezvoltare a judetului Cluj pentur perioada 2014-2020, recent finalizata si aprobata de Consiliul Judetean Cluj.

Portofoliul de proiecte al judetului este constituit atat din proiecte care se afla in stadiul de

concept, cat si din proiecte aflate in diferite faze de pregatire (pre-fezabilitate, fezabilitate, proiect tehnic etc.).

Un domeniu investitional important pentru judet este infrastructura de trasnport. Astfel, Consiliul Judetean isi propune sa reabiliteze atat drumurile judetene, cat si drumurile comunale. Bugetele nu au fost inca stabilite. In schimb, a fost estimat bugetul pentru modernizarea strazilor in municipiul Dej, respectiv 14,2 milioane euro. In paralel va fi reabilitat si centrul istoric Dej pentru 7,5 milioane euro.

Consiliul isi mai propune sa dezvolte Aeroportul International Cluj-Napoca. Unul dintre proiecte prevede dezvoltarea si extinderea aeroportului prin realizarea unui terminal cargo in valoare de 10 milioane de euro. In perspectiva urmeaza sa fie dezvoltata infrastructura de trasnport intermodal pentru pasageri si marfa si extinsa pista la 3.500 m. Sumele necesare nu au fost inca stabilite.

Conducerea judeteana intentioneaza sa cosntruiasca si un spital regional de urgenta, investitie estimata la 25 milioane de euro.

Pentru dezvoltarea economica a judetului Strategia include doua proiecte pentru infiintarea unro parcuri industriale la Campia Turzii (7,5 milioane euro) si Dej (5,5 milioane euro).In paralel, vor fi extinse parcurile industriale Tetarom I si III si va fi realizat un parc de afaceri in vestul municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, este prevazuta creearea unui centru expozitional regional in valoare de 5 milioane de euro.

In vederea reabilitarii zonelor industriale Turda si Dej ar urma sa fie implementate investitii de 15, respectiv 8 milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional