Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

A crescut numarul autorizatiilor de construire emise in mediul urban

A.D. Perspective /

In luna ianuarie 2013 numarul de autorizatii de construire emise pentru cladiri rezidentiale din mediul urban a fost cu 10,7% mai mare decat in luna ianuarie 2012. In schimb, in mediul rural numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale emise in luna ianuarie 2013 a fost cu aproximativ 8,2% mai mic decat in aceeasi luna a anului 2012.

Per ansamblu, in luna ianuarie 2013, s-au eliberat cu 2,2% mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale fata de luna ianuarie 2012.

In luna ianuarie 2013, s-au eliberat 1694 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 64,0% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-72 autorizatii), Sud-Muntenia (-33 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-8 autorizatii), Sud-Est (-5 autorizatii) si Nord-Vest (-2 autorizatii).

Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Vest (+37 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+28 autorizatii) si Centru (+17 autorizatii) potrivit unui raport realizat de Institutul National de Statistica.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional