Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

A crescut volumul lucrarilor de constructii noi

I.D. Perspective /

A crescut volumul lucrarilor de constructii noi

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele sapte luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ca serie bruta cresterea inregistrata a fost de 4,7%, iar ca serie ajustata de 5,6%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a crescut cu 13,4%. In acelasi timp s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-11,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (-8,3%).

Pe obiecte de constructii, cea mai mare crestere ca serie bruta a fost sesizata la constructiile ingineresti, 15,9%. In schimb scaderi au fost inregistrate la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 14,2%, respectiv cu 5,8%.

Cresterea volumului constructiilor ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a fost evidentiata la lucrarile de constructii noi, 18,3%. La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 13,0%, respectiv cu 5,6%.

Pe obiecte de constructii ca serie ajustata s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 17,9%, respectiv cu 3,9%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18,3%.

Scaderi ale lucrarilor de reparatii capitale in luna iulie fata de luna iunie

Cresterea din primele sapte luni ale anului nu a fost una liniara. Cel putin ca serie bruta in luna iulie a fost inregistrata o scadere de 10% a volumului constructiilor fata de luna iunie.

Scaderea a fost evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (-17,3%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-12,0%) si la lucrarile de constructii noi (-7,8%).

Pe obiecte de constructii ca serie bruta, au avut loc urmatoarele scaderi: la cladirile rezidentiale cu 11,6% la constructiile ingineresti cu 11,5% si la cladirile nerezidentiale cu 5,7%.

Ca serie ajustata insa volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,1% in luna iulie fata de luna iunie.

Pe elemente de structura ca serie ajustata, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-10,4%), la lucrarile de reparatii capitale (-8,1%) si la lucrarile de constructii noi (-5,1%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 9,2%, respectiv cu 1,8%. Volumul lucrarilor de constructii a crescut, la cladirile nerezidentiale, cu 2,8%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional