Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Achizitiile publice ar putea include criterii "verzi"

A.D. Perspective /

Procedurile de achizitie publica ar putea include pe viitor si criterii ecologice. In acest scop, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice intentioneaza sa lanseze un proiect de act normativ.

"Achizitiile publice verzi vizeaza schimbarea comportamentului de consum al statului. Inseamna ca statul cumpara bunuri si servicii care sunt prietenoase fata de mediu, cu impact cat mai redus asupra acestuia si cu economisire cat mai mare a resurselor", a declarat ministrul mediului si schimbarilor Climatice, Rovana Plumb.

Ministrul Mediului a semnat ieri, in prezenţa prim-ministrului, Victor Ponta, un protocol de colaborare referitor la achizitiile publice verzi, cu presedintele Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, Costel Popa.

Prin intermediul acestui protocol, partile semnatare au convenit sa colaboreze in vederea crearii unei platforme pentru cooperare si consultare pentru elaborarea, implementarea si monitorizarea unui Plan National privind Achizitiile Publice Verzi.

"Prin proiectul pe care il lansam, care se va transforma, ulterior, intr-un proiect de act normativ, vrem sa promovam, pe termen lung, consumul si productia durabila, precum si eficienta utilizarii resurselor si sa incurajam dezvoltarea si aplicarea tehnologiilor curate si prietenoase cu mediul", a mentionat ministrul mediului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional