Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

AFM a lansat un nou program

I.D. Investiţii /

Administratia Fondului pentru Mediu, a lansat ieri, 26 noiembrie, Programul de finantare Energie Regenerabila (RO 06 Renewable Energy). Valoarea grantului alocata programului, inclusiv contributia nationala este de 8.39 milioane euro, urmand a fi suplimentata cu 4,27 milioane euro, fonduri din partea Statelor Donatoare.

Programul de finantare are doua componente: o componenta hidroelectrica si una geotermala. Prin componenta hidroelectrica se urmareste realizarea de investitii initiale si retehnologizarea hidrocentralelor, cu scopul extinderii capacitatii de productie de electricitate din surse regenerabile. Componenta geotermala vizeaza realizarea de investitii initiale si retehnologizarea centralelor de producere a energiei termice ce utilizeaza energia geotermala, cu scopul extinderii capacitatii de productie de energie termica din surse regenerabile. Vor fi eligibile numai acele proiecte destinate unor locatii unde reteaua de distributie a agentului termic exista, inclusiv racordurile la utilizatori, necesitand doar conectarea la sursa geotermala.

Solicitantii eligibili pentru componenta hidroelectrica sunt operatorii economici privati sau de stat. Pentru componenta geotermala, solicitantii eligibili sunt unitatile administrativ-teritoriale si operatorii economici privati sau de stat.

Incepand de anul trecut, prin semnarea Memorandumului de Intelegere cu guvernele din Norvegia, Islanda si Liechtenstein pentru implementarea Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European 2009 - 2014, s-a stabilit cadrul general de alocare a fondurilor, cu privire la asistenta nerambursabila acordata de acestea in perioada urmatoare. Administratia Fondului pentru Mediu a fost desemnata Operator de Program in octombrie 2012, in domeniul promovarii energiei regenerabile, in cadrul Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009-2014.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional