Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Agentii imobiliari au iesit cei mai castigati anul acesta

I.D. Perspective /

Agentii imobiliari au iesit cei mai castigati anul acesta

Cea mai mare crestere a salariilor medii din domeniile constructiilor si imobiliarelor s-a inregistrat pe segmentul tranzactiilor imobiliare, marirea fiind de 3% in luna octombrie, arata cel mai recent studiu al Institutului National de Statistica.

Astfel, salariul brut a fost de 1989 lei, iar cel net de 1445 lei. Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut salariul brut a crescut cu 243 lei, in jur de 14%.

Valorile cele mai mari ale salariilor brute din tranzactii imobiliare au fost inregistrate in acest an in lunile martie si aprilie, 2059 lei respectiv 2128 lei.

cresteri salariale de 7% in constructii

Lucratorii din constructii s-au bucurat de o crestere de 0,7% a salariilor medii brute si cu 1% a celor nete in luna octombrie fata de luna anterioara. Astfel, venitul brut s-a ridicat la suma de 1678 lei, in timp ce venitul net a fost de 1222 lei. Fata de luna octombrie a anului trecut cresterea salariului brut a fost de 110 lei, aproximativ 7%.

In decursul anului curent evolutia salariului mediu brut a fost inconsecventa. In luna ianuarie acesta a atins valoarea de 1619 lei pentru a scadea la 1593 lei in luna urmatoare si a creste din nou in luna martie la 1657 lei. Cele mai mari salarii s-au inregistrat pana acum in luna aprilie, 1691 lei, urmata de octombrie, 1678 lei.

Aprilie cea mai buna luna pentru lucratorii din industria constructiilor metalice

Castigul mediu salarial din industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, a crescut usor in luna octombrie 2011 fata de luna septembrie 2011.

Valoarea salariului brut in octombrie a fost de 1844 lei iar a celui net de 1339 lei, in crestere cu 0,1% fata de luna precedenta. Si pe acest segment procentele sunt pozitive in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut. Astfel, in octombrie 2010 valoarea salariului mediu brut era de 1747 lei, cu 97 de lei mai mic decat cel inregistrat in aceeasi luna din 2011. Cresterea constatata este de 5,6%.

In 2011 cel mai mare salariu a fost inregistrat in luna aprilie, 1877 lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional