Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Ambasadorul Frantei va promova investitiile romanesti in Franta

I.D. Perspective /

Promovarea investitiilor romanesti in Franta a fost una dintre temele discutiilor din cadrul intalnirii dintre ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Daniel Chitoiu, si E.S. Philippe Gustin, ambasadorul Frantei in Romania, din data de 22 iunie 2012.

Cei doi demnitari au apreciat stadiul si evolutia relatiilor bilaterale, Franta fiind al treilea partener comercial al Romaniei, cu o prezenta a companiilor franceze pe piata romaneasca de peste 20 de ani.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a prezentat proiectele majore din domeniul energetic, programul referitor la imbunatatirea performantelor intreprinderilor de stat, prin restructurare, cu scopul reducerii pierderilor acumulate de acestea, precum si masurile vizand sustinerea si stimularea dezvoltarii mediului de afaceri prin cresterea stabilitatii si predictibilitatii, simplificarea procedurilor administrative si intensificarea dialogului cu mediul de business.

In acest context, s-a convenit relansarea grupului de lucru romano-francez pe probleme de energie, care sa identifice oportunitatile concrete de colaborare prin aducerea directa la aceeasi masa a tratativelor a investitorilor interesati.

Volumul investitiilor franceze in Romania se ridica la data de 31 mai 2012 la valoarea de 2,161 miliarde euro (pondere de 6,85 % în totalul ISD), Franta ocupand locul 4 in topul investitorilor straini din tara noastra. Numarul de societati comerciale cu participare franceza a fost de 6.993 (locul 4, pondere de 3,96% in totalul firmelor cu capital strain inregistrate in Romania).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional