Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ANALIZĂ ALLIED MARKET RESEARCHPiaţa mondială a roboţilor pentru construcţii se va apropia de 8 miliarde de dolari în 2027

Perspective /

Piaţa mondială a roboţilor pentru construcţii se va apropia de 8 miliarde de dolari în 2027
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Creşterea anuală compusă a sectorului va fi de 23,3%

    Industria globală a roboticii pentru construcţii a generat 2,45 miliarde de dolari în 2019 şi este estimată să ajungă la 7,88 miliarde de dolari în 2027, în urma unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 23,3% din 2020 până în 2027, potrivit unei analize Allied Market Research.

    Conform acesteia, calitatea, productivitatea şi siguranţa îmbunătăţite, respectiv adoptarea imprimării 3D în industria construcţiilor determină creşterea pieţei globale a roboticii pentru construcţii. Însă, preţurile mari ale echipamentelor limitează creşterea pieţei. Pe de altă parte, apariţia automatizării în sectorul construcţiilor prezintă noi oportunităţi în următorii ani, conform Allied Market Research.

    În 2020, fabricarea echipamentelor robotizate a fost oprită din cauza măsurilor de lockdown impuse de guvernele din lume. Sursa aminteşte să s-a resimţit lipsa lucrătorilor suficienţi, a materiilor prime, respectiv întreruperea lanţului de aprovizionare. Dar, activitatea de producţie din domeniu se reia încet-încet, pe măsură ce guvernele elimină restricţiile, astfel că cererea este aşteptată să crească în perioada post-lockdown.

    Segmentul de supraveghere, lider pe piaţa roboticii de construcţii

    Allied Market Research menţionează că segmentul de supraveghere a reprezentat mai mult de patru cincimi din piaţa globală a roboticii de construcţii în 2019 şi, conform estimărilor, acesta îşi va menţine poziţia de lider în perioada analizată. Evoluţia se datorează utilizării pe scară largă a dronelor pentru supravegherea şantierelor de construcţii.

    Cu toate acestea, sursa preconizează că segmentul de imprimare 3D va înregistra cea mai mare creştere anuală compusă, de 45,4%, din 2020 până în 2027, datorită unui grad de conştientizare tot mai mare privind această tehnologie.

    Segmentul rezidenţial îşi menţine poziţia dominantă în privinţa veniturilor

    Segmentul rezidenţial a avut cea mai mare cotă de piaţă în 2019, respectiv mai bine de două cincimi din piaţa globală a roboticii de construcţii, iar analiza estimează că acesta îşi va menţine dominaţia în ceea ce priveşte veniturile pe toată perioada avută în vedere. Mai mult, sursa estimează că acest segment va avea cea mai rapidă creştere CAGR a veniturilor, de 23,9%, din 2020 până în 2027, ca urmare a utilizării tot mai extinse a echipamentelor de automatizare în activităţile de construcţii rezidenţiale.

    Asia-Pacific a generat peste două cincimi din piaţa globală a roboticii de construcţii

    În funcţie de regiune, Asia-Pacific, care este urmată de America de Nord, a deţinut cea mai mare cotă de piaţă în 2019, contribuind la mai mult de două cincimi din piaţa globală a roboticii de construcţii. Analiza preconizează că Asia-Pacific îşi va păstra statutul de lider al acestei pieţe până în 2027 şi va avea o creştere CAGR de 26% în perioada analizată. Această evoluţie se datorează adoptării pe scară largă a echipamentelor automate în activităţile de construcţii.

    Cei mai importanţi jucători de pe piaţa roboticii pentru construcţii sunt, conform sursei: Advanced Construction Robotics, Beijing Borui Intelligent Control Technology Co., Branch Technology, Brokk Group, Built Robotics Inc., Conjet AB, Construction Robotics, DJI, Kewazo GmbH, Yingchuang Building Technique Shanghai Co.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional