Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Austeritatea erodeaza sectorul european de constructii

A.D. Perspective /

Volumul lucrarilor de constructii la nivelul Uniunii Europene s-ar putea reduce in acest an cu 2,6% comparativ cu anul precedent, potrivit estimarilor Federatiei Industriilor Europene a Constructiilor (FIEC). Majoritatea membrilor Federatiei considera ca nu va avea loc o recuperare a sectorului de constructii mai devreme de 2014.

Anul trecut, volumul lucrarilor de constructii la nivelul UE a totalizat 1.172 miliarde de euro in 2012, in scadere cu 4,5% comparativ cu anul precedent. Aceasta in contextul continuarii politicii de austeritate. "Nu poate exista crestere fara investitii", a subliniat Jacques Huillard, vicepresedintele FIEC.

Federatisa solicita autoritatilor europene si nationale sa ia in considerare potentialul sectorului de constructii de a contribui la cresterea economica in Uniunea Europeana.

Reducerea activitatii din constructii se resimte pe toate segmentele. Taierile investitiilor publice operate de guvernele statelor membre anul trecut au lovit in principal constructiile de cladiri publice nerezidentiale si infrastructura, generand o scadere de -9,9%, respectiv -6,5%.

Constructia de locuinte noi a cunoscut o diminuare a volumului cu -5,2% pe fondul accesului limitat la credite si increderea scazuta a populatiei. Lucrarile de renovare a stocului existent de locuinte s-au diminuat cu -2% in 2012, conform estimarilor FIEC.

In pofida declinului din constructii si reducerii numarul de angajati cu -3,1%, constructiile au generat in 2012 aproximativ 9,1% din PIB-ul Uniunii Europene, subliniaza reprezentantii FIEC.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional