Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Austriecii sunt interesati sa investeasca in tara noastra

I.D. Perspective /

Companiile austriece sunt interesate sa realizeze investitii in Satu Mare in sectoarele de turism, agricultura si industrie, dar si sa participape la diverse proiecte privind dezvoltarea infrastructurii, a precizat Michael Schwarzinger, ambasadorul Austriei la Bucuresti.

Ambasadorul Michael Schwarzinger a efectuat marti, 17 iulie, o vizita in Satu Mare unde s-a intalnit cu Adrian Stef, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, cu Eugeniu Avram, prefectul judetului Satu Mare cat si alte autoritati locale.

Discutiile cu conducerea judetului s-au axat pe posibilitatea derularii de proiecte investitionale cu parteneriate austriece.

Ambasadorul Michael Schwarzinger a declarat ca a venit la Satu Mare pentru a gasi oportunitati de investitii pentru firmele austriece, dar si pentru incheierea unor parteneriate in domeniul social. "Vad ca sunt premise bune de colaborare. De 20 de ani, Austria investeste in Romania, tara care este considerata de investitorii nostri ca fiind intre primele cinci tari cu potential economic. Firmele austriece sunt interesate de investitii in turism, agricultura si industrie, dar si de participare la diverse proiecte privind dezvoltarea infrastructurii", a spus ambasadorul Michael Schwarzinger.

Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, a declarat ca investitorii austreci ar putea fi interesati de proiecte in turism, valorificand resursele de apa termala din judet, dar si de agricultura judetului, care are un potential foarte ridicat. "Satu Mare este un judet foarte bine pozitionat, avand unul din cele mai bune aeroporturi din zona si pentru care exista depus deja un proiect de modernizare din fonduri europene", a afirmat Adrian Stef. Totodata, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare considera ca judetul ar putea beneficia de experienta firmelor austriece in dezvoltarea statiunii de schi de la Luna Ses.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional