Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

AUTOSTRĂZI"Alpine" îşi asumă:Finalizarea proiectului la termenul convenit şi în condiţiile contractuale agreate

F.A. Investiţii /

În timp ce doamna Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a avertizat public antreprenorii care lucrează pe şantierele de autostrăzi că trebuie să respecte litera şi spiritul contractelor încheiate, antreprenorii se angajează să respecte aceste cerinţe.

Astfel, domnul Ionel Giuglea, director general al Alpine SA (parte a concernului Alpine Holding din Austria), ne-a declarat că societatea pe care o conduce are un "atuu" în baza căruia are încredere să participe activ la licitaţiile organizate de către instituţiile abilitate. Acest atuu este "munca, foarte multă muncă, coordonare şi totală încredere în devenirea europeană a României! Este rezultatul muncii coordonate (România - Austria), a susţinerii fără rezerve a concernului Alpine, precum şi a echipei de management!", spune domnul Giuglea.

Alpine Bau GmbH a câştigat licitaţia pentru autostrada Nădlac - Arad, lotul 2 "Proiectare şi execuţie şi drumul de legătură km 22+218 - 38+882" cu o ofertă de 411,49 milioane lei.

"Participarea noastră la licitaţiile de infrastructură nu este o surpriză considerând efortul de dezvoltare în România pe care firma noastră şi l-a asumat. Suntem în România peste 500 de angajaţi, aici s-au investit deja circa 50 de milioane de euro în echipamente, maşini, sediu social", ne-a menţionat domnul Giuglea.

Referitor la atenţionarea doamnei Boagiu cu privire la respectarea termenelor de execuţie asumate prin contractele câştigate la licitaţie, doamnul Giuglea consideră că proiectul pe care l-a câştigat trebuie să fie pregătit extrem de bine - pregătirea proiectului, faza de proiectare, asigurarea resurselor materiale, tehnice şi de personal, fiecare zi fiind extrem de importantă. "Considerăm că pregătirea iniţială a proiectului va fi extrem de importantă. Factorul timp şi lucrul sub presiunea termenelor contractuale sunt mai degrabă nişte constante pe parcursul proiectului", afirmă domnul Giuglea.

Domnia sa precizează: "Provocarea va fi cu siguranţă timpul extrem de scurt de realizare. Odată ce procesul de achiziţie se va finaliza, conlucrarea cu beneficiarul şi echipa de consultanţă va trebui să fie fără fisuri, abordarea de echipă trebuie să primeze. Fiecare membru al acestei echipe lărgite trebuie să acţioneze fair în interesul proiectului, respectiv finalizării acestuia la termenul convenit şi în condiţiile contractuale agreate. Cred că armonizarea acestei echipe lărgite va reprezenta elementul de dificultate majoră în desfăşurarea proiectului! Toate celelalte - resurse, probleme tehnice, etc - sunt administrabile."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional