Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Avem standarde de cost pentru lucrarile de reabilitare termica

A.D. Perspective /

Avem standarde de cost pentru lucrarile de reabilitare termica

Guvernul a aprobat standardele de cost pentru lucrarile de reabilitare termica a blocurilor de locuinte finantate din fonduri publice.

Astfel, standardul va cuprinde lucrari noi, precum cele de reabilitare a instalatiilor de distributie in subsol a agentilor termici (apa calda si caldura), de echilibrare termohidraulica, de inlocuire a cazanului folosit la centrala termica de bloc.

Conform anexei la proiectul de hotarare, pretul de referinta pentru un mp de fatada opaca reabilitata termic se va situa intre 34 si 40 de euro, fara TVA. Un mp de terasa termohidroizolata va avea un cost de referinta de 41-48 euro, fara TVA. Costul reabilitarii termice a planseului peste subsol va fi de 12 euro pe mp, fara TVA.

Tamplaria exterioara termoizolanta are un pret de referinta de 95-115 euro (fara TVA) pe mp, in timp ce reabilitarea termica a instalatiilor de distributie din subsol si echilibrarea hidraulica va avea un cost de 7 euro (fara TVA) pe mp de arie utila. De asemenea, reabilitarea centralei termice va avea un cost de 8 euro (fara TVA) pe mp util al blocului de locuinte.

"Standardul de cost reprezinta un instrument extrem de util pentru primarii, el contribuie la creşterea eficientei economice a programelor de investitii. Acest instrument, pus la dispozitie de catre minister, le ajuta să fundamenteze indicatorii tehnico-economici si sa estimeze bugetele programelor locale de reabilitare termica", a declarat Eduard Hellvig, ministrul dezvoltarii regionale si turismului.

Actualizarea standardului a fost generata de necesitatea introducerii in reglementari a unor lucrari si tehnologii noi, dar si pentru conformitatea cu evolutia preturilor la resursele specifice in domeniul constructiilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional