Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Baia incepe sa joace un rol din ce in ce mai important in locuintele romanilor

I.D. Amenajări /

Camelia Olesen, director executiv al Kuma Romania

Camelia Olesen, director executiv al Kuma Romania

In ultimii ani, baia a devenit tot mai mult un spatiu de relaxare in casele romanilor. Insa acestei incaperi nu i s-a acordat intotdeauna importanta cuvenita, ea devenind tot mai importanta in viata oamenilor odata cu adoptarea tendintelor internationale de amenajare a locuintelor.

Camelia Olesen, director executiv al Kuma Romania, producator local de lavoare, blaturi si mobilier pentru bai si bucatarii, a precizat: "Gustul romanilor pentru obiecte sanitare a inceput sa se dezvolte in urma cu mai bine de patru decenii. In acea perioada, acestia apelau pentru a-si amenaja baile la lavoare in forme rectangulare, din ceramica sau portelan, in culori calde de alb - unt, verde pal si maro. Tot in acea vreme a fost dezvoltata notiunea de compozit si au aparut noi materiale si tehnologii, cu ajutorul carora la inceputul anilor "80 au fost lansate, pe piata americana, ce-i drept, primele lavoare din marmura compusa alba si alba cu insertii gri."

Desi preferinta europenilor si, implicit, a romanilor, pentru lavoarele ovale sau rotunde din ceramica sau portelan alb, alb cu insertii gri sau marmura compozita neagra a fost de neclintit o buna perioada de timp, evolutia si cerintele clientilor pentru amenajarea de bai - SPA au devenit tot mai pregnante.

"Romanii au trecut de la lavoarul simplu, de dimensiuni de pana la 60 cm pe piedestal sau fixat pe mobilier, la cel ceramic, la fel de mic, insa incastrat pe placi de granit.", a spus Camelia Olesen.

La ora actuala, baile romanilor sunt amenajate intr-un stil contemporan, care combina functionalitatea cu design-ul subtil, elegant sau minimalist. Liniile fine, simple, caracteristice bailor actuale, fac din baia comuna a deceniilor trecute doar o amintire. In prezent, atentia intr-o baie incepe sa cada pe lavoar, confectionat din materiale diferite fata de celelalte obiecte sanitare.

In ceea ce priveste trendurile de viitor ale lavoarelor si mobilierului de baie, Kuma spune ca exista un curent in care se merge pe lavoare foarte putin adanci, cu scurgeri ascunse in fante, in unghiuri diferite, sau lavoare cu boluri asimetrice, monobloc.

De cealalta parte, mobilierul are fie forme rectangulare, linii caracteristice ambientarilor moderne, minimaliste, fie forme curbe, specifice amenajarilor clasice, romantice.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional