Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Banca Mondiala ofera consultanta pentru dezvoltarea urbana a Romaniei

A.D. Perspective /

Banca Mondiala va realiza o analiza cu scopul de a recomanda masuri practice de reformare a sistemului de planificare teritoriala si dezvoltarea urbana din Romania. In acest sens, Minsiterul Dezvoltarii a incheiat cu Banca un acord de prestari servicii de consultanta, au anuntat reprezentantii Ministerului.

Serviciile de consultanta se vor derula pe o durata de 12 luni, urmand a fi finalizate in septembrie 2013. Obiectivul general consta in furnizarea de recomandari pentru imbunatatirea eficientei si eficacitatii politicilor de dezvoltare teritoriala si de investitii.

Cheltuielile aferente acestui acord, in valoare de aproximativ 574.000 de euro, vor fi acoperite din fonduri structurale, prin bugetul Programului Operational Asistenta Tehnica (POAT).

Expertii Bancii vor realiza atat o analiza-diagnostic a sistemului de planificare din Romania de la nivel central, regional si local, cat si o evaluare privind dezvoltarea urbana la nivel national. Se doreste, astfel, formularea unei politici publice nationale privind dezvoltarea urbana, precum si fundamentarea deciziilor nationale privind dezvoltarea urbana in viitoarea perioada de programare a Uniunii Europene - 2014-2020.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional