Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Bazin didactic de înot într-un sat din Buzău - o investiţie de 6 milioane euro

Investiţii /

Bazin didactic de înot într-un sat din Buzău - o investiţie de 6 milioane euro
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Satul Sătuc din comuna Berca va avea un bazin didactic de înot după ce primarul Ionel Dobriţa a obţinut o finanţare de 6 milioane de euro de la Compania Naţională de Investiţii. Proiectul este la etapa lansării licitaţiei pentru desemnarea constructorului, contractul fiind semnat încă din luna mai.

    Potrivit proiectului, piscina propriu zisă trebuie să aibă dimensiunile de 15,40 m lăţime, pentru a asigura şase culoare de înot, 25,02 m lungime şi 1,80 m adâncime. Pereţii piscinei vor fi realizaţi din elemente metalice protejate, pentru o mai mare usurinţă în realizarea ei, dar şi o standardizare la nivel naţional a bazinelor de înot.

    "Proiectul bazinului de înot presupune clădirea în sine cu regim de înălţime S+P+Er ce trebuie amplasat? cu zona bazinului spre sud.

    Functiunile prevăzute în clădire sunt: la subsol spaţii tehnice şi vestiare personal întreţinere; la parter vor fi trei vestiare vizitatori (bărbati, femei gi familii/persoane cu dizabilit?ti), două vestiare antrenori, cabinet medical, cameră cronometraj; la etaj sunt prevăzute o gradenă cu spaţiu prevăzut pentru 96 de spectatori, grupurile sanitare dedicate spectatorilor, (sală de forţă şi o sală de aerobic complet echipate pentru care sunt prevăzute două vestiare separate pe sexe)", după cum se arată în proiect. În aceeaşi sumă vor fi amenajte şi vestiare, dar şi o parcare generoasă.

    "Trebuie prevăzute vestiare pentru vizitatori, masculin, feminin şi familii/persoane cu dizabilităţi şi vestiare pentru antrenori/arbitrii separate pe sexe. Vestiarele vor fi dimensionate pentru un număr maxim de ocupare de 50 persoane pe oră. Va fi prevăzut şi un cabinet medical şi un spatiu pentru cronometrare, locuri în tribune pentru spectatori pentru aproximativ 100 persoane. Parcarea totalizează 36 locuri de parcare din care patru pentru persoane cu dizabilităti şi două locuri de parcare pentru microbuze. Parcarea va fi prevăzutä cu sistem de iluminat pe timp de noapte", se arată în proiect.

    Consiliul Judeţean promite zece bazine în mediul rural

    Un proiect ce prevedere construirea a zece bazine de înot a fost anunţat de Consiliul Judeţean Buzău. Potrivit preşedintelui CJ, Petre Emanoil Neagu, investiţia unui astfel de bazin ce ar urma să fie construit în mediul rural s-ar ridica la 300.000 de euro, fără a se lua în calcul racordarea la utilităţi, iar finanţarea ar veni din partea Consiliului Judeţean şi a primăriilor interesate de acest proiect.

    "Am un proiect personal, pot să spun, pe care mă gândesc să îl implementăm de anul viitor. Este vorba despre construirea în judeţ a zece bazine de înot, nu pentru agrement, ci pentru copiii care învaţă în şcolile din judeţ, ca aceştia să poată merge în aceste locuri să îşi desfăşoare orele de sport în tot timpul anului. Nu inventez eu apa caldă, am văzut ceva asemănător în ţări mult mai dezvoltate şi am discutat acest proiect cu cei din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean şi chiar cineva ne-a făcut un proiect pentru un astfel de bazin", a declarat, în toamna anului trecu, Petre Emanoil Neagu.

    Şi în municipiul Buzău, acolo unde fostul bazin olimpic a fost lăsat în paragină, ar urma să fie construit un nou obiectiv. Primarul Constantin Toma a anunţat că are un proiect pentru construirea unui bazin olimpic de înot şi a unui aqualand, la pachet cu un bazin didactic de înot. De această dată, investiţia ar urma să fie realizată tot prin Compania Naţională de Investiţii.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional