Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

BerceniAdministraţia locală caută fonduri pentru reţeaua de canalizare

F.A. Investiţii /

Primăria comunei Berceni

Primăria comunei Berceni

Autorităţile locale din comuna Berceni, judeţul Ilfov, au întocmit o parte din documentaţia necesară (studiul de fezabilitate şi studii topo) pentru executarea lucrărilor de realizare a reţelei de canalizare în localitate. Acestea vor fi depuse în vederea obţinerii de fonduri europene sau, dacă primăria nu va primi bani de la Uniunea Europeană în acest scop, proiectul va fi concesionat ori alocat, prin licitaţie, investitorilor interesaţi de îndeplinirea lui, ne-a declarat Marian Ghenu, primarul din Berceni. Domnia sa ne-a precizat că, potrivit studiului elaborat, necesarul investiţional pentru construirea reţelei de canalizare se ridică la circa 10 milioane de euro. Domnul Ghenu şi-a exprimat speranţa ca lucrările să fie demarate pe parcursul acestui an sau, cel târziu, anul viitor. Localitatea dispune de reţele de gaz şi apă.

12 milioane de lei - bugetul localităţii Berceni, pentru 2008

Primăria din Berceni are, pentru acest an, un buget total în valoare de 12 milioane de lei, ne-a spus Marian Ghenu. Potrivit domniei sale, acesta este alcătuit din fonduri locale şi din alte surse legal constituite.

Bugetul de investiţii pentru anul în curs este de circa 5,7 milioane de lei. În planul investiţional al autorităţilor locale se află obiective în derulare, dar şi proiecte care urmează să fie demarate.

Astfel, în prezent, sunt în desfăşurare lucrările de alimentare cu apă potabilă şi pietruire a drumurilor din localitate. Reţeaua de apă va fi întinsă pe 12 km şi necesită 2,8 milioane de lei. Proiectul este derulat din fonduri Sapard, după cum ne-a precizat edilul comunei. Obiectivul de investiţii a fost demarat în toamna anului trecut şi va fi finalizat în primăvara acestui an.

Totodată, autorităţile investesc în construirea unei policlinici noi. Aceasta va fi realizată sub forma unui complex multifuncţional, urmând să fie prevăzută şi cu o sucursală bancară, un birou notarial, un oficiu poştal etc. Investiţia ajunge la 3 milioane de lei.

Pentru programul de edificare a şcolilor şi grădiniţelor din localitate au fost alocate 10 milioane de lei. Edilul din Berceni ne-a specificat că a fost finalizată cea de-a doua gradiniţă din comună, în valoare de 820.000 de lei.

De asemenea, Casa de Cultură se află în faza de proiect, lucrările de execuţie urmând să fie demarate în toamna anului în curs. În acest caz, bugetul alocat se ridică la 2,5 milioane de lei. Construcţia va fi dispusă pe parter şi etaj, deasupra fiind prevăzută realizarea unui club pentru tineret. Noua Casă de Cultură va cuprinde, printre altele, o bibliotecă şi o cameră pentru instructaj, ne-a mai precizat Marian Ghenu.

Potrivit domniei sale, toate obiectivele investiţionale sunt realizate din bani de la bugetul local şi din alte surse.

În programul de investiţii al primăriei din Berceni se mai află şi edificarea unei săli de sport, pentru care este nevoie de aproximativ 4 milioane de euro. În vederea construirii acestui obiectiv, autorităţile aşteaptă surse de finanţare. Totodată, primăria şi-a mai propus, printre altele, să modernizeze circulaţia din localitate, să construiască o capelă nouă în curtea bisericii şi să deruleze lucrări în domeniul monumentelor istorice.

În luna martie, se aflau în derulare procedura de licitaţie pentru lucrările de construcţie a policlinicii şi urmau să fie lansate la licitaţie obiectivele legate de realizarea Casei de Cultură, a sălii de sport şi a reţelei de canalizare.

Comuna Berceni are o suprafaţă de 2.733 de hectare şi are peste 4.000 de locuitori. În localitate sunt desfăşurate activităţi în domeniul construcţiilor, turismului, pisciculturii şi agriculturii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional