Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Brasovul vrea sa atraga 74 milioane euro pentru dezvoltare urbana

I.D. Perspective /

Brasovul vrea sa atraga 74 milioane euro pentru dezvoltare urbana

Primaria Municipiului Brasov intentioneaza sa atraga suma maxima alocata pentru dezvoltare urbana a orasului prin Programul Operational Regional (POR), care se ridica la 74,3 milioane euro. "In cursul lunii februarie 2012, Polul de Crestere Brasov va finaliza depunerea proiectelor pentru care se solicita finantare nerambursabila prin POR - Axa Prioritara 1, Domeniul major de interventie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbana, subdomeniul Poli de Crestere. Pe masura ce avanseaza procesul de evaluare se vor incheia si contractele de finantare pentru toate proiectele eligibile. Prin depunerea si contractarea fondurilor pentru aceste proiecte, reusim sa ne atingem obiectivele asumate prin acest program finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei", a declarat Coordonatorul Polului de Crestere Brasov, domnul Mihail Vestea.

Polul de Crestere Brasov a solicitat pana acum peste 66,3 milioane euro fonduri nerambursabile pentru implementarea unor planuri integrate de dezvoltare urbana, potrivit aceleiasi surse.

Din totalul cererilor de finantare depuse pentru atragerea de fonduri nerambursabile, cinci proiecte sunt in implementare, respectiv: "Reabilitare si amenajare Piata Unirii", in cadrul caruia lucrarile de executie au fost deja finalizate; "Reabilitarea cladirii cinematografului Patria"; "Reabilitare caminul pentru persoane varstnice din municipiul Brasov"; "Drumuri acces Zona Economica Coresi" si "Pasaj suprateran calea ferata - Str. Independentei". Alte 16 proiecte depuse la ADR Centru se afla in diferite stadii de evaluare sau precontractare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional